Geplaatst op: 25-07-2017 om 16:02 uur
Laatst gewijzigd op: 06-09-2017 om 14:19 uur

Eerste hulp bij ongelukken - EHBO

De cursus Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) leidt op tot gediplomeerd EHBO'er. Een bevoegd instructeur geeft de lessen. Hij wordt bijgestaan door iemand die zo natuurgetrouw mogelijk het slachtoffer speelt. Hierdoor ervaar je bij het oefenen hoe het er bij echte hulpverlening aan toe gaat. De ‘slachtoffers’ zijn vrijwilligers van de stichting lotus. De GGD werkt volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis, dé belangenorganisatie in Nederland rond EHBO.

- Je leert:

• De werking van longen, hart en bloedsomloop
• Hulp bij bewustzijnsproblemen
• Hulp bij ademhalingsproblemen
• Hulp bij hartstilstand
• Eerste hulp bij een groot aantal letsels of verwondingen zoals wonden, botbreuken en verbrandingen
• EHBO-doos, wat zit er in en hoe gebruik je de materialen

Hoe is  de EHBO-training opgebouwd?
- De cursus EHBO duurt drie scholingsdagen plus een dagdeel praktijkexamen voor het diploma Eerste Hulpverlener Oranje Kruis.

Prijs
De EHBO-training kost  € 428,- excl. BTW per persoon. Dit is inclusief lunch, koffie, thee, lesmateriaal en examengeld (tenzij anders vermeld).

Herhaling EHBO

Herhalingscursus EHBO
Wanneer u het diploma Eerste Hulp heeft gehaald, moet u ieder jaar een herhalingscursus doen om het EHBO-diploma geldig te houden en om uw EHBO-kennis en -vaardigheden op peil te houden. De herhalingscursus EHBO is vooral praktijkgericht. Alle vaardigheden worden opnieuw geoefend en ieder jaar wordt een nieuw thema belicht. Tijdens twee dagen worden de competenties getoetst. De GGD zorgt voor de verlenging van het diploma Eerste Hulp.

Prijs
- De herhalingscursus EHBO Lotus kost € 133,-per persoon, exclusief BTW
- De herhalingscursus EHBO AED kost € 98,- per persoon, exclusief BTW
- Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden een deel van de kosten, afhankelijk van je aanvullende verzekering.


Online inschrijven
Heeft u interesse in één van onze cursussen? Om de betreffende cursus te bekijken (data, tijden en locaties) of u direct in te schrijven, kunt u zich online aanmelden.