Geplaatst op: 26-07-2017 om 19:18 uur
Laatst gewijzigd op: 20-09-2017 om 10:04 uur

Gezond op reis

Voor verre reizen zijn meestal vaccinaties nodig. Kennis maken met andere culturen is inspirerend, maar een verre reis brengt ook gezondheidsrisico’s met zich mee.

Niet alleen in de tropen, maar ook in landen dichterbij huis kun je een infectieziekte oplopen. Denk hierbij aan hepatitis A of diarree. Om gezond weer terug te komen is een goede voorbereiding belangrijk. De GGD helpt graag.

Op onze website GGD Reisvaccinaties vind je informatie over:

Heb ik een vaccinatie nodig

Te veel reizigers gaan onbeschermd op reis. Soms met vervelende en/of ernstige medische gevolgen.

Wil je weten welke vaccinaties nodig zijn om dit te voorkomen? Ga dan naar www.ggdreisvaccinaties.nl/heb-ik-een-vaccinatie-nodig. Hier vind je welke vaccinaties aanbevolen zijn voor het land van bestemming. En ook tips voor de allerkleinste reizigers en voor reizigers met een kindje op komst.

Advies op maat

Heb je specifieke vragen over jouw reis? Maak dan online een afspraak voor het reizigersspreekuur.

Op werkdagen kun je ook bellen naar 023 789 1616 om een afspraak te maken. Tijdens het spreekuur krijg je persoonlijk advies over de reis en eventuele vaccinaties en medicijnen die hiervoor nodig zijn. Maak (als dat kan) 4 tot 6 weken vóór vertrek een afspraak. Ga je langer dan drie maanden op reis? Kom dan het liefst zeven maanden voor vertrek naar het spreekuur.