Geplaatst op: 25-07-2017 om 15:35 uur
Laatst gewijzigd op: 05-10-2017 om 15:19 uur

Ik wil een SOA-test

Ben je onder de 25 jaar en wil je een soa-test? Maak een afspraak voor een gratis test.

Afspraak verzoek SOA-poli

Ouder dan 25 jaar?

Dan kan het zijn dat we je naar je huisarts verwijzen.

Nadat je een afspraak verzoek hebt ingediend, zijn er in sommige gevallen aanvullende vragen nodig. In dat geval vragen wij je telefonisch contact met ons op te nemen.

De SOA-poli is bereikbaar op tel. 023 789 1610 van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur.

Hoe werkt een SOA-test

Een arts of verpleegkundige stelt vragen over jouw situatie. Bijvoorbeeld of je klachten hebt en waarom je een test laat doen.

Bij mannen wordt urine gebruikt voor het soa-onderzoek. Vrouwen krijgen of maken zelf een uitstrijkje. Soms is er een lichamelijk onderzoek nodig en/of nemen we bloed af. De uitslag krijg je meestal binnen 1 week via e-mail.

Is er een behandeling nodig? Dan krijg je een afspraak bij de GGD, meestal voor een antibioticakuur. Je kunt bij ons terecht voor een SOA-test maar wij geven ook voorlichting en advies over soa’s, liefde en seks.

Ben je een man en heb je seks met mannen? Laat je dan elk half jaar onderzoeken op soa’s en hiv. Laat je ook gratis vaccineren tegen hepatitis B.


Wat kost een SOA-test

Ben je onder de 25 jaar? Dan is de test gratis en anoniem. Je kunt je één keer per half jaar laten testen.

Ben je ouder? Dan kan het zijn dat we je naar je huisarts verwijzen.

Op welke locaties kan ik terecht

Bij onze locatie in Haarlem, Hoofddorp en Heemskerk.

De uitslag

Na een bezoek aan de soapoli kun je hier met je inloggegevens je uitslag ophalen. De inloggegevens staan op het contactkaartje die je aan het einde van het bezoek aan de soapoli hebt gekregen.

Let er op dat inloggen alleen mogelijk is nadat je een e-mail en sms hebt ontvangen met het bericht dat de uitslagen bekend zijn.

Jouw uitslagen

Daarnaast willen wij je er op wijzen dat de uitslagen na het stellen van de diagnose slechts één maand online op te vragen zijn. Is het langer geleden dan kun je telefonisch contact opnemen met de soapoli.

Als je een man bent en seks hebt met mannen

Ben je een man en heb je seks met mannen? Laat je dan regelmatig gratis onderzoeken op soa´s en hiv.
Laat je ook gratis vaccineren tegen
hepatitis B.

Vragen over seksualiteit

Jongeren met vragen over seksualiteit kunnen voor informatie, begeleiding en behandeling terecht bij de GGD. Ook als je een vraag hebt over ongeplande zwangerschap, anticonceptie, moning afterpil of problemen bij de seks zoals erectieverlies of pijn bij het vrijen.

Als seks je werk is

Werk je in de prostitutie? Laat je dan regelmatig gratis op soa’s en hiv onderzoeken en je gratis vaccineren tegen hepatitis B.