Jeugdgezondheidszorg

GGD Kennemerland Jeugdgezondheidszorg richt zich op het bevorderen van een gezonde groei en ontwikkeling van kinderen in de leeftijd tot 4 tot 18 jaar en in de gemeente Haarlemmermeer en Halfweg ook de 0 tot 4 jarigen. Voor alle vragen rondom de gezondheid en ontwikkeling van uw kind kunt u contact opnemen met de jeugdgezondheidszorg. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 -12.30 uur en 13.00 – 17.00 uur.
023 789 1777
Het consultatiebureau

Bij het consultatiebureau kun je terecht met al je vragen over je baby of peuter. Samen volgen we de groei en ontwikkeling van je kind. We zijn er voor vragen en advies over opgroeien, opvoeden en ouderschap. Ook kan je kind worden ingeënt tegen een aantal kinderziektes. De gegevens van je kind noteren wij in het dossier van uw kind.

Voor meer informatie over opvoeden:

Video's over opvoeden: www.groterworden.nl

Inloopspreekuren 0 - 4 jaar

Soms zijn er van die kleine dingen die je tussendoor even met ons wil bespreken of je wilt je baby een keer extra wegen. Je bent van harte welkom op het inloopspreekuur.

Overzicht inloopspreekuren Haarlemmermeer 2017 - 2018

 

 

Woensdag

Vrijdag

Behalve

30 maart Goede vrijdag

27 april Koningsdag

Badhoevedorp Snelliuslaan 35

Consultatiebureau

 

Even weken van 9.00 -10.00

Hoofddorp Graan voor Visch 14302 Centrum voor jeugd en gezin

 

Elke week van 8.30 – 9.30

Hoofddorp Dussenstraat 30

Consultatiebureau

 

Elke week van 8.30 – 9.30

Elke week van 8.30 – 9.30

Nieuw-Vennep Vivaldisingel 309

Consultatiebureau

 

 

Elke week van 13.30 - 15.30

Zwanenburg Iepenlaan 133

Consultatiebureau

 

 

Elke week van 13.00- - 13.30

 

 

Jeugdgezondheidszorg op school

Aan iedere school (basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs) is een Jeugdgezondheids(JGZ)-team verbonden. Het JGZ-team bestaat uit een JGZ-arts, een JGZ-verpleegkundige en een assistent.

 

Samen met jou begeleiden we de gezondheid, groei en ontwikkeling van je kind. Wij doen dit onder meer door het uitvoeren van gezondheidsonderzoeken op vaste contactmomentenAls het nodig is kunnen ouders en kinderen snel de juiste hulp of ondersteuning krijgen die nodig is.

 

Ook vaccineren wij kinderen in tegen een aantal kinderziekten. De gegevens over je kind noteren wij in het dossier van uw kind.

Jeugdgezondheidszorg op speciaal onderwijs

Kinderen krijgen bij plaatsing op het speciaal onderwijs een gezondheidsonderzoek. Twee tot drie jaar na plaatsing vindt een herhalingsonderzoek plaats.

Daarnaast krijgen zij de reguliere vaccinatiemomenten aangeboden. Een kind dat extra zorg nodig heeft, krijgt extra contactmomenten in overleg met ouder/verzorger en kind.